Afspraken over onderkennen afspraakstatussoorten

Uit ASTRA
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Identificatiekenmerk ISA02
Thema Integriteit, authenticiteit en transparantie (I)
Ketencommunicatievoorziening E-Status
Type Aanwijzing
Statement Ketenpartners spreken per soort dienst af welke afspraakstatussoorten nodig zijn te onderkennen en in welke mate en welke nauwkeurigheid die te delen in de StrafRechtKeten.
Toelichting De collectie van generieke afspraakstatussoorten uit het afsprakenpatroon omvat onder meer verzoeken, beloven, weigeren en op woorden terugkomen. Volgens deze Aanwijzing dient uit die collectie een deelverzameling te worden gekozen die voor deze dienst relevant is om bij te houden en te delen in de keten.

Zo kan voor de dienstsoort “vervoeren justitiabele” worden afgesproken dat alleen verzoek en belofte/weigering (met hun bijbehorende tijdstippen) worden gedeeld, en bijvoorbeeld niet het (gereed) verklaren en het aanvaarden of verwerpen daarvan. Daarnaast kan worden afgesproken dat bij het verzoek wel de “bedoelde afhandeltijd” (intended settlement time = uiterlijk aanvaardbare periode waarbinnen de volgende coördinatiehandeling wordt verwacht) wordt vastgelegd, maar bij belofte of weigering niet.

Rationale Uniformiteit van afspraakstatussen faciliteert Tracking & Tracing op ketenniveau. Tevens opnemen van tijdstippen faciliteert het automatisch bewaken van time-outs.
Implicaties Opnemen afspraakstatussen en -tijdstippen in de administratie van ketenpartners.
Verwijzingen De collectie van generieke afspraakstatussoorten zijn toegelicht in de KDA, in het bijzonder in het principe Dienstoriëntatie.
Te doen